top of page

10 | EFL | Language school


 

10 - 12


Budapest


  • presenting and implementing MusicEnglish

  • using various methods helping to successfully aquire LCCI exam



Akkori nyelviskolai kérdések, válaszok


Mi akartál lenni gyerekkorodban?

Szines almaim voltak. Tervezo, felnott es nyugdijas.


Hol végeztél és hogy lettél tanár?

American Uni of NY - Advertising and Paleosemiotics, ULB - Angol-nemet tanar. A nyelvek mindig erdekeltek... nem csak a holt nyelvek. Az emberi civilizacio fejlodesevel foglalkozva a paleoszemiotika es a nyelvek fontos allomas voltak. A tudas meg ugye onmagaban veve hasznavehetetlen. Atadasra szomjazik.


Mi a kedvenc területed (témád, nyelvtanod) a tanításban?

A musicEnglish (ezert is talaltam ki) es a tarsalgas. A zene ugye a szferak zeneje, akarcsak a nyelv. Mindketto egy-valamire rimel. Az univerzum dobogasara.


Miért szeretsz tanítani?

Mint ahogy mindenki tudja a matrixverzum onmagat probalja megerteni, Az atadas elosegiti a megertest. A megertes meg kozelebb hoz-za Egy-Mas-hoz az Egy-eneket. Mar egy enek utan is legtobbszor barati viszony alakul ki, ertekes gyemantokat ismerek meg. Azt mondtam, hogy szeretek csiszolni?!


Mire vagy a legbüszkébb a pályafutásod alatt?

Nem vagyok egy buszke tipus, de orommel tolt el par dolog. Pl jo gondolni azokra a hallgatoimra akikhez (azota mar) barati szalak fuznek, jo latni a sok pozitiv visszajelzest, ami megiscsak egyfajta elismeres. Orommel tolt el, hogy sikerult mar letenni ezt azt az asztalra. Szivesen gondolok azokra a hallgatoimra akik azota a biztos nyelvtudasuknak koszonhetoen jutottak olyan eletpalyara ami a jovoben gondtalan megelhetesuket biztositja.


Mi jellemzi a te tanári stílusodat?

Elmenyszeruseg, valtozatossag, testreszabottsag, kommunikacio. Fontosnak tartom a rugalmassagot es a jokedvet. Eredmenyesen tanulni csak motivaltan, jatszva, jokedvuen lehet. Ezenfelul szeretek bevinni tortenelmi, foldrajzi, es egyeb kulturalis elemeket.


Mi szoktál tanácsolni egy nyelvvizsga előtt álló hallgatónak?

Bizzanak magukban es ne feljenek. Ez mindennel fontosabb. Ha meg tudas is parosul hozza, akkor az mar egyenesen csodalatos. Arrol pedig en gondoskodom.


Mivel szeretsz foglalkozni szabadidődben?

Kreativkodok, szeretek olvasni, de irni annal is jobban, peldaul verseket, konyveket, neha autologia, paleoszemiotika, zene, rajzok, cikkek, webdesign, portalokat vezetek stb. Egyszoval imadok teremteni.

Mi a kedvenc színed, filmed, dalod?

A ketszinuseget nem szeretem, a monokrom egysiku dolgoktol egyenesen irtozom, a tobbi johet. Multiverzalisan szeretem a szineket is. Az osz szineit, a tavasz szineit, a szerelem szineit... Film is, zene is sok van. Lasd pl andonismusic.


Nyelviskolai interview

2012 02.10.




19 views

Related Posts

See All

21 )'Sign

With the next generation of designers in mind, the current designers might share some innovative thoughts of their own. This fuelled my insatiable appetite to rekindle some old designer contacts. And

21 | Student Council

From 2020-2021, friendly and responsible students can join into the Student Council at AIC. The council is a great tool to interpret the needs of the students, besides improving te communication and s

bottom of page